14. září 2018

Fazolové brownies

Dávala jsem ho sem před necelými 4 (!) lety a myslím, že stojí za připomenutí. Je to zdravá mňamka.

Koupila jsem si poloviční plech, protože když něco upeču, ti moji milí, pokud to nemá "plňku", tak hlásí, že je to suché a kdesi, cosi a pak to jím já a to není dobré:-D

Každopádně jsem plech hned zkolaudovala, upekla na něm tento koláč z poloviční dávky a dnes zhřešila hned ke snídani:-) Dala jsem si k němu bílý jogurt, tak snad to nebude taková hrůza:-)

K receptu:

Fazolové čoko brownies

2 plechovky červených fazolí
1 hrnek celozrnné mouky
1 banán
1/2 hrnku kakaa
1/2 hrnku třtinového cukru
2/3 hrnku mléka (lze nahradit sójovým, mandlovým apod.)
1/3 hrnku olivového oleje
1/3 hrnku nasekané tmavé čokolády (70%)
½ lžičky vanilkového aroma
1 lžíce prášku do pečiva
špetka soli

Propláchnuté fazole, nakrájený banán, vanilkové aroma, mléko a olej  rozmixujeme tyčovým mixérem. V jiné míse smícháme mouku, třtinový cukr, kakao, prášek do pečiva, nasekanou čokoládu a sůl. Tekutou směs přidáme k sypké směsi a vše smícháme. Vzniklé těsto vylijeme na plech a pečeme cca 25 minut při 170°C.


Dobrou chuť.:-)

PS: samozřejmě, všichni hned chtěli zkusit, takže už není:-D

Lucie

2 komentáře:

  1. Vypadá to nádherně. Ale koupím taky menší plech, páč si nejsem jistá, zda tohle budou jíst.
    Jinak baští buchty a moučníky ve velkém.
    Krásný a pohodový víkend. Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, fazole v tom vůbec nejsou cítit. Podle manžela Slováci dělají jen plňkové koláče, suché, jako bábovky apod., prý ne... Malá je asi po něm, protože kde není náplň nebo poleva, tak to moc nechce. A pak to musím dojídat já... proto ten malý plech.:-D

      Vymazat

Děkuji za milou návštěvu.