17. června 2016

Je to domaaa:-)

Včera jsem se dočkala. Už dozrálo! :-) Kamarádka mi přivezla mýdla, která jsme spolu před 3 týdny premiérově vyráběly. Bylo to velké dobrodrůžo a ráda bych si to brzy zopakovala, protože svou část mýdel jsem už v podstatě rozdala, resp. jsou zabalené jako dárečky a brzy předám. :-)

Krásně mydlí, příjemně jemně voní, ale už víme na čem příště více zapracovat - na vonných esencích a na tvaru:-)

Dělaly jsme tři druhy, měsíček s hřebíčkem, heřmánek s citrusy a třezalkovým olivovým olejem a medovo-mléčné mýdlo podle Monči z kopečku.

A hned po výrobě mně baví jejich balení... těch možností... pěkně si s tím pohrát, to mám ráda:-)
Dole aspoň malá ukázka:-)






Děláte domácí mýdla nebo se na ně chystáte?
L.

5 komentářů:

  1. Juuuuuuu, zavidim,ja se uz pomalu chystam, zatim jsem ve fazi sberu a suseni bylinek. Takze jestli to chapu, chce to vice esence,aby vonely? A nesel by vlozit recept? Nepochopila jsem, dz anajdu vsechny recepty u Monci nebo jen ten posledni:-). Delujiiiiiiii. Jsou krasne a super zabalena;-). Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci, nevím, proč se mi ten komentář zde nepodařilo vložit... vkládám znovu, asi přišel jen na mail, že? L.

      Vymazat
    2. Marci, moc děkuji! :-) No, nevím, jestli můžu z mé jedné zkušenosti radit....:-) Esence se tam dává, aby mýdlo vůbec vonělo, nasbírané bylinky mýdlo neovoní. Medovo-mléčné jsem dělala podle Monči, ostatní jsem si spočítala v kalkulačce http://soapcalc.net/calc/SoapCalcWP.asp , kde se dá jednoduše nastavit složení mýdla a hlavně to vypočte přesný poměr vody a hydroxidu. Což je stěžejní. Každý druh oleje poměr mění, takže každý recept je jiný, podle toho, které oleje se použijí. Klidně se ptej dál, ráda pomůžu, budu-li vědět:-) L.

      Vymazat
  2. Ježiši ty vypadají krásně!!! Určitě udělají dotyčným radost. :) Já už také mýdla zkoušela - teda tu jednodušší variantu z hotové mýdlové hmoty a moc mě to bavilo. :) Ale když to tak vidím, určitě někdy vyzkouším i tohle klasické mýdlo. :)

    Lucka www.sleepy-cat.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! :-) Určitě doporučuji to zkusit, já už se teď těším na další várku :-)

      Vymazat

Děkuji za milou návštěvu.