4. října 2016

Paličkovaní z provázku

Paličkování nemusí být jen bílá krajka a pasparta nebo rámeček....
Tam sice jemnost krajky vynikne nejvíce, ale já ráda kombinuji i jiné materiály. 

Taková moje srdcovka je jutový nebo jiný provázek a samozřejmě korálky. Práce s takovým materiálem je někdy trochu obtížnější, ale výsledek, myslím, stojí za to. :-)

O víkendu jsem si u rodičů vyfotila něco z toho, co jsem dříve tvořila. Obrázky jsou staré tak 12-15 let, nejsou zarámované, maminka je má připíchnuté různě na korku, dřevě, na zdi.... prostě zrovna tam, kde je potřebuje a kde se jí líbí.






Co říkáte na tuto variantu paličkování? 
Lucie

6 komentářů:

  1. Ja hlavne obdivuji, protoze tohle vubec neumim. A verim, ze mamince to musi delat velikou radost - obecne - kdyz ditko je sikovne:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já jsem hlavně ráda, že mě k tomu všemu maminka vedla. A že mně tehdy v 10 letech přihlásila na kroužek paličkování:-)

      Vymazat
  2. Luci, když si mi o paličkování v kombinaci s provázkem dříve psala, nedovedla jsem si to vůbec představit. Opravdu jsem jej měla vždycky spojené s teňoulinkými nitkami. Ale to co vidím na fotkách, vypadá vážně skvěle, nejvíc se mi líbí hlemýžď, na kterém si se docela vyřádila s barvami. Myslíš, že by se daly použít i jako nějaká aplikace na textil (tašky, polštáře...)? Přeji krásný večer A.

    OdpovědětVymazat
  3. Aničko, děkuji moc! Aplikace je určitě možná. Moc pěkně to vypadá na tašce, psaníčku, peněžence. Ale já bych to určitě nedávala na věci běžné denní potřeby. Je to totiž děsná piplačka a bála bych se, že by se to praním zničilo. Chce to jen praní či čištění v ruce a mít to dobře přišité, aby si to udrželo tvar. I když, pak to možná vydrží všechno, i to praní:-) Záleží na technice, materiálu atd. Například na psaníčku na ples si to umím představit a je to jeden z mých plánů na někdy... Krásné jsou brože, náušnice, náramky.... Kamarádka se vdávala s paličkovanou krajkou na náhrdelníku a byla to nádhera. A já jako kovářova kobyla.... :-) L.

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, opravdu nádherné. Paličkování je stará technika a proč ji trochu nezmodernizovat. Velmi precizní práce zůstala, změnou materiálu si ji posunula dál!
    Měj hezký den, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuji moc za milý komentář! Jsem ráda, že se líbí:-)

      Vymazat

Děkuji za milou návštěvu.