7. července 2016

Pusinky...

... nebo-li Pavlova dort v mini verzi. Mám ho moc ráda, je lehký, dobrý a efektní. Narozeninově jsem ho měla tak pěkně naaranžovaný, jen se snědl dřív, než jsem si na nějaký foťák vzpomněla. Ale to je dobře:-) Teď jsem se připravila, ale fotky se nevyvedly tak, jak jsem si představovala :-( Nevadí:-)
Loni to byla premiéra, od té doby jej peču pravidelně a moc ráda!





Jak na něj:

- 2 velké bílky 
- cca 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíce vinného bílého octa nebo obyčejného octa
- špetka soli

- z tohoto množství bude 6 mini pusinek

Ušleháme sníh, přidáme cukr, škrob a ocet a vyšleháme to tuhé pěny, aby se nám tvořily špičky. 
Vytvoříme na pečícím papíru 6 stejně velkých bochánků, uprostřed se snažíme o důlek:-) Pečeme při 120°C asi 45 minut, necháme v troubě vychladnout.

Pusinka má být křehká, ale uprostřed vláčná.

Čím ozdobit?
- šlehačka s mascarpone
- jakékoli ovoce - buď čerstvé, nebo jako jsem nyní použila já - mražené a rozvařené (lze podat vyhlazené nebo i teplé, počítejte ale s tím, že se šlehačka bude bortit:-))

Dobrou chuť:-)

Znáte? Děláte je? 

6 komentářů:

  1. Mňam. Krásně vyběhly a vypadají lákavě. A fotky se povedly.

    OdpovědětSmazat
  2. Krásné a určitě moc dobré! Můj pokus o ně minule skončil fiaskem - byly lepivé jako nepovedené maršmelouny a křupavé ani trochu :( Ale já se nevzdám...

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Nevzdávej a peč déle, ony se v podstatě suší, tak kdyby se třeba přesušily, tak to taky tak neva, pusinka to bude:-)

      Smazat
  3. Znám je a miluji je. jsou skvělé v kterékoli roční době ☺
    Pa M.

    OdpovědětSmazat

Děkuji za milou návštěvu.