Loni to byla premiéra, od té doby jej peču pravidelně a moc ráda!
Jak na něj:
- 2 velké bílky
- cca 100 g moučkového cukru
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžíce vinného bílého octa nebo obyčejného octa
- špetka soli
- z tohoto množství bude 6 mini pusinek
Ušleháme sníh, přidáme cukr, škrob a ocet a vyšleháme to tuhé pěny, aby se nám tvořily špičky.
Vytvoříme na pečícím papíru 6 stejně velkých bochánků, uprostřed se snažíme o důlek:-) Pečeme při 120°C asi 45 minut, necháme v troubě vychladnout.
Pusinka má být křehká, ale uprostřed vláčná.
Čím ozdobit?
- šlehačka s mascarpone
- jakékoli ovoce - buď čerstvé, nebo jako jsem nyní použila já - mražené a rozvařené (lze podat vyhlazené nebo i teplé, počítejte ale s tím, že se šlehačka bude bortit:-))
Dobrou chuť:-)
Znáte? Děláte je?
Mňam. Krásně vyběhly a vypadají lákavě. A fotky se povedly.
OdpovědětVymazatDěkuji, dobré byly moc! :-)
VymazatKrásné a určitě moc dobré! Můj pokus o ně minule skončil fiaskem - byly lepivé jako nepovedené maršmelouny a křupavé ani trochu :( Ale já se nevzdám...
OdpovědětVymazatNevzdávej a peč déle, ony se v podstatě suší, tak kdyby se třeba přesušily, tak to taky tak neva, pusinka to bude:-)
VymazatZnám je a miluji je. jsou skvělé v kterékoli roční době ☺
OdpovědětVymazatPa M.
Ano, to jsou:-)
Vymazat