11. října 2017

Šípkový čaj

....nastal jeho čas, sbíráme, sušíme, vaříme. Je výborný!



Jak jej děláme? Hrst sušených šípků povaříme ve vodě jen chvilku. abychom neztratili cenné vitamíny. Po vypití můžeme šípky znovu převařit a udělat si takto i tři výluhy. Pokaždé je jiný a přijde mi, že tak třetí výluh je nejsilnější a nejchutnější. I barva čaje je nejsytější.

Využíváte darů přírody a sbíráte šípky?

6 komentářů:

  1. Luci, dělám to stejně, jen dvakrát :o) Evidentně o to nejlepší přicházím - napravím!
    Měj hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, zkus a napiš, je nejsladší a nejsilnější. Jen pozor na rozvaření. :-)

      Vymazat
  2. Luci, nikdy jsem nezkoušela sbírat šípky na čaj. Pokaždé je šoupnu do vázy nebo přidám do nějaké podzimní dekorace. Určitě vyzkouším. Máš to moc pěkně nafocené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romi, moc děkuji, s fotkami pořád nějak bojuji, ale snad se lepším... škoda že na té fotce není vidět, co jí předcházelo...:-)... Juraj chce odnést nějaké věci do sklepa, já vidím zajímavé světlo v kuchyni, zapadá sluníčko... volám na něj, počkej, počkej, to si musím vyfotit. Zjistím, že se tam mám pruhy ze žaluzií, volám ho, ať mi je podrží nahoře, protože máme poškozená lanka na vytažení. Zjistím, že po jejich vytažení špinavé okno hází na zeď tečky.... Slunko zalezlo za mrak, změna místa... proč na tom věšáku pořád visí usušený libeček? S ním to nemůžu vyfotit, házím libeček za sebe na linku, sluníčko rychle zapadá, Stela řve, Juraj je nervozní, že drží žaluzie a nemůže jít do sklepa..... tož tak, už to tam taky vidíš? :-)

      Vymazat
    2. Luci, teď jsem se od srdce zasmála, jaká story předcházela tomuto focení. Dokážu si to živě představit. Ale i přesto je fotka krásná :)

      Vymazat
  3. Sipky mam spise jako dekoraci, caj jsem nikdy nezkousela, fotky moc pekne. M.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milou návštěvu.