22. prosince 2019

Vánoční přípravy

Všechny moc zdravím, kdo sem občas ještě zavítá a vyhlíží příspěvek. Časově vůbec nestíhám, abych přispívala. Je toho všeho hodně, co chci stihnout a i když mě to mrzí, musel jít bokem blog.

Chtěla jsem být letos připravená už začátkem adventu, napečené, nazdobené a jen si advent užívat... No realita je, jako asi u všech, jiná. Slevila jsem ze svých nároků, není to nic jednoduchého, ale snažím se:-)

Nazdobeno mám, jen není ideální světlo, vracím se domů za tmy nebo za stmívání... Napečené sice něco málo mám, ale slepovat budu, nevím kdy. A nenazdobené perníčky jsou přece jen taky dobré, ne? :-)
Chtěla jsem se původně domluvit s kamarádkami, že bychom se podělily se o kousky cukroví a tím si trošku vypomohly. No, dosud jsem to nestihla ani vyslovit a asi je to dobře, protože bych jim neměla do výměny co nabídnut....

Důvodem mého nestíhání je tvoření. Chtěla jsem zastavit objednávky už v půlce listopadu. Jenže, vždycky jsem si na to vzpomněla, když přišla objednávka... A pak přišly dva top výběry a další objednávky... takže jsem šila, háčkovala a vůbec nevím, kdy jsem to dělala:-) Fotky samozřejmě nemám...:-)

V posledním pracovním týdnu se mi nečekaně naskytlo půl dne volna... nějak nebyly pacientky... kdo by také před Vánocemi chodil na gyndu? :-D

Místo slepování cukroví jsem dopoledne opět zasedla je stroji, abych tentokrát ušila něco pro nás, respektive pro náš stromeček. V hlavě jsem nápad měla dlouho a mám radost, že představa se s realizací hezky sešla. Vzala jsem také Stelinku po O. Konečně se mi to podařilo, už nám vyčítala, že ji nikdy takto ze školky nebereme...

Takže jsem vlastně spokojená:-)
Fotky se popisy máte níže:-)



Takto jsem si to nazdobila v práci.


Oříšky byly v top výběru. Jupí. Pak jsem háčkovala celkem asi 36 kousků :-) 

Nenazdobené perníčky, některé jsem orazítkovala a myslím, že stačí:-)

Letos jsem místo jmenovek použila černobílé fotky... 

Původně jsem si chtěla vyhrát ještě se zeleným zdobením... ale už to nestihnu...

Konečně! Moje ozdoby z pratelného papíru!:-)

Náš stromeček, Mám hodně skleněných ozdob, tak nejsou tak vidět, Mně se ale líbí, i když nevím, kde máme špičku, mám pocit, že jsme si při vybírání stromečku na ni dávali nejvíce záležet:-)
Pohled na něj mě vždy naladí a uklidní a o to jde.

Přeji Vám krásné Vánoce s Vašimi blízkými.
Budu se těšit v příštím roce a vynasnažím se přispívat častěji...

Lucie

5 komentářů:

  1. Luci, smekám! Žiješ život zaměstnané mámy malých dětí, k tomu tvoříš tolik krásy!
    Přeji tobě i celé rodině kouzelné Vánoce. Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Lucie,
    krásné svátky a hlavně klid a pohodu.
    Stihání-nestihání mám také.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
  3. Luci, nachystano jste meli krasne, urcite jste si to uzili. Tak hezke dny, i kdyz uz skoro povanocni. M.

    OdpovědětVymazat
  4. Luci, moc Tě po dlouuuuhatánské době zdravím a připojuji rovnou omluvu - dlužím Ti odpověď na mail někdy z jara :-( Stydím se, ale můžeme ten jarní společný beskydský výšlap napravit letos .-) I já jsem potřebovala dlouhodobější blogerskou pauzu, důvody asi budou hodně podobné. Věřím, že sis Vánoce nakonec užila i bez těch 10 druhů vánočního cukroví ap. Člověk by i ty tradice měl brát trochu s nadhledem - je to o pohodě, sounáležitosti, společně stráveném času... A to ostatní, to je jen taková třešnička na dortu, i když bychom to každá chtěla mít doma dokonalé :-) Měj se krásně, přeji Ti (i Tvým nejbližším) v novém roce hodně štěstí, spokojeného bytí a zdraví. A moc ráda Tě zase někdy uvidím, najdeš-li skulinku v nabitém programu .-) Pa A.

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná inspirace! Hodně jí beru taky z veseletvoreni.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za milou návštěvu.